КДКП пропонує оголосити Холодницькому догану, Ситник вимагає звільнити

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) пропонує оголосити догану за дисциплінарний проступок, але не звільняти з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького. Такий проект рішення зачитав 26 липня на засіданні комісії доповідач за скаргами стосовно Холодницького Олександр Ковальчук.

Директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник наполягає на звільненні Холодницького. «Ми мали право на законних підставах фіксувати порушення, які були грубими й пов’язаними з процесуальними діями прокурора», – вказав директор НАБУ.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) 26 липня розглядає скаргу генерального прокурора України Юрія Луценка та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

НАБУ і Генпрокуратура наприкінці березня звинуватили очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» у його робочому кабінеті.

Генеральний прокурор Юрій Луценко уточнював, що про кримінальне переслідування Холодницького не йдеться: він та голова Антикорупційного бюро Артем Ситник просять кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про звільнення голови САП.