Представник ОБСЄ планує відвідати тюрми на окупованому Донбасі – Геращенко

Геращенко: я вимагатиму, аби представник ОБСЄ відвідав всіх наших військових, до яких немає доступу МКЧХ, а також журналіста Станіслава Асєєва

Представник ОБСЄ Тоні Фріш планує відвідати тюрми на окупованій підтримуваними Росією бойовиками території Донбасу на початку вересня, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

«Посол ОБСЄ Тоні Фріш на початку вересня на нашу вимогу планує відвідати тюрми на окупованих територіях і я вимагатиму, аби він відвідав всіх наших військових, до яких немає доступу МКЧХ, а також журналіста Станіслава Асєєва (він є автором Радіо Свобода – ред.)», – заявила Геращенко.

25 червня голова СБУ Василь Грицак заявив, що бойовики утримують на Донбасі 113 українців.

Понад рік журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) утримують у полоні бойовики незаконного угруповання «ДНР». Як повідомляв Радіо Свобода колишній полонений, якого утримували в сусідній з Асєєвим камері, під час допитів у червні 2017 року, журналіста катували і били, а свій останній репортаж він писав, уже перебуваючи під контролем бойовиків.

На початку липня 2018 року Асєєв, за інформацією, яку отримав його колишній однокурсник Єгор Фірсов, оголосив голодування.