Водію автомобіля, який насмерть збив дитину в Києві, оголошено про підозру – прокуратура

«Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого)» – прокуратура

Прокуратура Києва повідомила про підозру водію автомобіля «Хаммер» за фактом вчинення ДТП, що сталася 24 липня о 22:30 на бульварі Лесі Українки в Києві, внаслідок якого загинула дитина.

«Вказана особа, грубо ігноруючи правила дорожнього руху, а саме червоний сигнал світлофору, здійснила наїзд на дівчинку, яка переходила дорогу на регульованому пішохідному переході. Від отриманих травм дитина померла в кареті швидкої медичної допомоги», – вказують у прокуратурі і додають, що водія доставили до Київської міської наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія» для проходження освідування на стан алкогольного та наркотичного сп’яніння.

Цю особу затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Також вирішується питання про додаткову кваліфікацію його дій за ст. 135 Кримінального кодексу України (залишення у небезпеці). Готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – ідеться в повідомленні.

Поліція Києва зранку 25 липня заявила про затримання водія автомобіля «Хаммер», який ввечері 24 липня на пішохідному переході збив дитину і втік.

Вночі правоохоронці повідомляли, що в центрі Києва на бульварі Лесі Українки водій автомобіля «Хаммер» на пішохідному переході збив дитину і втік. Дівчинка померла від травм в автомобілі «швидкої допомоги». Поліцейські інформували, що знайшли автомобіль порушника, а про затримання самого водія не інформували.

Напередодні в поліції повідомили, за останні шість місяців 2018 року на 10 відсотків зменшилась загальна кількість ДТП порівняно з попередніми періодами, також кількість ДТП, в яких постраждали люди, зменшилася на 16%. За перші шість місяців цього року з вини нетверезих водіїв сталося понад 2 тисячі аварій, 349 з яких – з потерпілими.

У зв’язку із двома ДТП, які сталися 20 липня за участі маршруток, в Україні посилили заходи безпеки, проводяться рейдові перевірки перевізників.

Внаслідок цих ДТП, які сталися в Миколаївській і Житомирській областях 20 липня, загинули 15 людей, близько двох десятків були травмовані.