Укртрансбезпеки: за два дні виявили понад 300 порушень з боку перевізників

Наслідки ДТП на Житомирщині 20 липня 2018 року

Державна служба з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) заявляє про виявлення 326 порушень з боку перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів.

Як повідомляє прес-служба відомства, з них 71 випадок – це порушення режиму праці та відпочинку, а 158 порушень – це відсутність дозвільних документів.

В Укртрансбезпеці зазначають, що перевірили 1230 транспортних засобів, перевірки проводили 21-22 липня.

У Нацполіції 23 липня повідомили, що за добу склали 87 адміністративних матеріалів, перевірили понад 200 автобусів.

Серед порушень – керування без необхідних документів, керування автобусами, які мають технічні несправності та не пройшли обов’язковий технічний контроль, порушення правил надання послуг та вимог безпеки, проїзд на заборонний сигнал, додають у поліції.

У зв’язку із двома ДТП, які сталися 20 липня за участі маршруток, в Україні посили заходи безпеки, проводяться рейдові перевірки перевізників.

На Житомирщині 20 липня на 127-му кілометрі траси Київ – Чоп поблизу села Глибочиці сталася ДТП за участю маршрутного автобуса та великогабаритної вантажівки. 10 людей загинули, ще дев'ять були травмовані.

23 липня в Житомирській обласній держадміністрації повідомили, що у стабільно важкому стані залишаються четверо людей.

Водій маршрутного автобуса сполученням Київ – Рівне, рухаючись у напрямку Житомира, зіштовхнувся з вантажівкою DAF з напівпричепом.

21 липня співробітники поліції затримали власника маршрутного автобуса. 23 липня суд відправив його під домашній арешт. Правоохоронці заявляли, що встановили порушення вимог щодо технічного стану маршрутки.

Досудове розслідування здійснюють за частиною 3 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та статті 287 Кримінального кодексу України (Випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації).