ДСНС виплатила Бочковському і його екс-заступнику зарплати за місяць – #Точно

Екс-голові Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергію Бочковському, звільненому з ДСНС після арешту на засіданні уряду в березні 2015 року, але нещодавно поновленому судом, вже виплатили першу зарплату. Про це з посиланням на лист ДСНС повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

«Рішенням Окружного адміністративного суду Києва від 26 квітня 2018 року частково задоволено позовні вимоги Бочковського С. С. і допущено до негайного виконання в частині стягнення з ДСНС середнього заробітку за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 року в межах суми стягнення за один місяць 14115,60 гривні», – ідеться у листі.

Це стало причиною безспірного списання коштів Державною казначейською службою на користь Бочковського.

Разом із тим на офіційному порталі використання публічних фінансів міститься інформація також про виплату екс-заступнику Бочковського Василю Стоєцькому, також поновленому на посаді рішенням суду у травні цього року. В червні ДСНС перерахувала йому 11,9 тисячі гривень, також за рішенням суду.

У квітні цього року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував розпорядження Кабінету міністрів України про звільнення Сергія Бочковського з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Суд відновив його на посаді керівника ДСНС.

У МВС заявили, що оскаржили рішення суду. Також у відомстві повідомили про намір подати скаргу до Вищої ради правосуддя через дії суддів.

Your browser doesn’t support HTML5

Посадовців ДСНС затримали під час прямого ефіру

25 березня 2015 року під час засідання Кабміну, яке транслювали у прямому ефірі українські канали, затримали колишнього голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і його заступника Василя Стоєцького. Тоді повідомлялось, що їх підозрюють в організації злочинних схем при закупівлі пального за завищеними цінами.