САП направила справу «Львівського бронетанкового заводу» до суду

Ремонт танків на Львівському бронетанковому, архівне фото

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Солом’янського районного суду Києва обвинувальний акт у справі за фактом розтрати коштів під час закупівлі двигунів для потреб Збройних сил України.

Як повідомляє прес-служба САП, зібрані докази надають достатні підстави для розгляду судом обвинувачення щодо директора «Львівського бронетанкового заводу», його заступника та інших фігурантів справи.

За версією слідства, «Львівський бронетанковий завод» виграв конкурсні торги на поставку бронетанковому управлінню Збройних сил України нових двигунів В-46-6. За документами, «ЛБТЗ» придбав у ТОВ «Булет Лайн» і поставив ЗСУ 40 двигунів, докази свідчать, що двигуни не новими, а такими, що були у використанні. До того ж, за версією правоохоронців, ці самі двигуни у 2008–2009 вже були реалізовані на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України
Детективи НАБУ проводять розслідування у цій справі з листопада 2016 року, про підозру особам, причетним до реалізації корупційної схеми з закупівлі двигунів, повідомили в липні 2017 року.

Одного з підозрюваних директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимкова суд арештовував, але пізніше відпустив під заставу у 2 мільйони гривень. Тимків заперечив усі звинувачення. За його словами, бронетанковий завод придбав наприкінці грудня 2015 року двигуни радянського виробництва 1989 року, але вони, за його словами, не були вживані.

Читайте також: Візиту Порошенка до Львова передувало затримання керівників бронетанкового заводу

Загалом у справі проходять п’ять осіб: Роман Тимків, його заступник, а також начальник Центрального бронетанкового управління Збройних сил, начальник одного з відділів цього управління і засновник комерційної структури, що брала участь у схемі.