Рада вирішила посилити відповідальність за водіння в нетверезому стані

У МОЗ у травні заявляли, що за останні три місяці в Україні щодня через дорожньо-транспортні пригоди помирали 6 людей

Верховна Рада України попередньо підтримала посилення відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Законопроект 4 липня депутати ухвалили в першому читанні. «За» були 240 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Документ передбачає доповнення Кримінального кодексу України новою статтею, згідно з якою за скоєння ДТП із завданням середньої тяжкості тілесних ушкоджень або загиблими, якщо воно було скоєне водієм у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, передбачається кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі від 8 до 10 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на 10 років.

У разі, якщо водій, позбавлений за такі діяння права керувати транспортним засобом, все-таки керував ним, йому загрожуватиме позбавлення волі на 5 років із довічним позбавленням права управляти транспортним засобом.

Читайте також: В Україні загибель на автошляхах співмірна зі втратами у війні – Мартиненко

На даний час Кримінальний кодекс передбачає, що порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу, які спричинили смерть потерпілого або завдали тяжких тілесних ушкоджень йому, караються позбавленням волі до 8 років з позбавленням права керувати транспортним засобом до 3 років або без.

У травні виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявляла, що за останні три місяці в Україні щодня через дорожньо-транспортні пригоди помирали 6 людей.