У Антикорупційного суду «забрали» апеляції в поточних провадженнях – правка

У закон про Вищий антикорупційний суд внесли поправку, яка забороняє суду приймати до розгляду апеляційні скарги на судові рішення, які ухвалені судами першої інстанції і не набули чинності. Про це свідчить текст документа, який оприлюднений сьогодні, 13 червня, у «Голосі України».

Відповідну норму внесли до Кримінально-процесуального кодексу.

«Суди апеляційної інстанції (крім апеляційної палати Вищого антикорупційного суду) продовжують приймати до розгляду апеляційні скарги на судові рішення, які ухвалені судами першої інстанції і не набрали законної сили у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених цим кодексом до підсудності Вищого антикорупційного суду, розгляд яких розпочато у судах першої інстанції до дня початку роботи Вищого антикорупційного суду», – йдеться в прикінцевих положеннях до закону.

Верховна Рада України ухвалила в цілому закон про Вищий антикорупційний суд 7 червня. Рішення підтримали 315 народних депутатів за необхідних 226. Перед цим депутати кілька днів розглядали поправки до документа, яких було майже дві тисячі.

Your browser doesn’t support HTML5

Момент голосування за закон про антикорупційний суд в Раді – відео

11 червня закон підписав президент.

У Міжнародному валютному фонді наголошували на важливості схвалення законопроекту. Представник МВФ вказав, що остаточна версія цього закону має повністю відповідати зобов’язанням України в рамках програми співпраці, а також рекомендаціям Венеціанської комісії.

Читайте також: МВФ: проаналізуємо, чи закон про Антикорупційний суд відповідає домовленостям