Холодницький розраховує на зміну департаменту ГПУ, що веде розслідування

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, який сьогодні прийшов в Генпрокуратуру на допит

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розраховує на зміну департаменту Генпрокуратури, який розслідує кримінальне провадження щодо нього.

«Була спроба провести слідчу дію з відбрання зразків голосу. Я вважаю, що є упереджене ставлення, оскільки керівник департаменту є фігурантом трьох проваджень САП і НАБУ. Тому мені не доводиться розраховувати на об’єктивне слідство, я чекаю на рішення щодо зміни слідчих і прокурорів, департаменту, який розслідує провадження… поки не буде це врегулювано, я не бачу сенсу давати покази людям, які, на мою думку, настроєні наперед на необ’єктивне рішення», – сказав Холодницький, який вийшов з Генпрокуратури, де мали провести його допит.

За його словами, йому інкримінується дві статті – «примушування свідка давати покази» і «розголошення даних досудового розслідування».

30 березня ГПУ і НАБУ направили до комісії прокурорів дисциплінарні скарги про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків.

Читайте також: Луценко ініціює звільнення Холодницького

Документ був підписаний генпрокурором Юрієм Луценком і директором НАБУ Артемом Ситником, стверджують в ГПУ. Як повідомив Луценко, у своєму поданні він просить КДКП розглянути питання про зняття Холодницького з посади заступника генпрокурора – керівника САП.

Ситник заявив, що ризик збереження Холодницького на посаді «перевищує всі інші». Він звинуватив очільника САП у «зливі інформації», тиску на посадових осіб та суд, а також підбурюванні свідка до дачі неправдивих свідчень.

Сам Холодницький зазначив, що не тримається за свою посаду, і висловив здивування заявами Артема Ситника, який заявив про необхідність відставки Холодницького. «Питання наших відносин було в рамках КПК: як тільки прокурор погоджував підозру, він був хорошим, активним, а як тільки почав питати про докази, чим підтверджується кожне слово, виписане в цих підозрах, він відразу ставав зі старої системи, якимось не таким», – сказав керівник САП.

30 березня у Національному антикорупційному бюро України заявили, що детективи бюро продовжують співпрацю зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, незважаючи на звинувачення очільника САП Назара Холодницького в дисциплінарних проступках.