Уряд Франції виділяє півмільйона євро на підтримку жителів Донбасу

Міністри закордонних справ України і Франції Павло Клімкін (п) і Жан-Ів Ле Дріан

Уряд Франції ухвалив рішення виділити півмільйона євро на підтримку цивільного населення Донбасу, яке потерпіло унаслідок збройного конфлікту на сході України. Про це повідомив 23 березня в Києві на зустрічі з українським колегою міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан.

«Франція ухвалила рішення про надання фінансової допомоги неурядовим французьким організаціям гуманітарного характеру, які там працюють. Ці кошти, які отримає французький Червоний Хрест і благодійна організація з надання гуманітарної допомоги, використають для постачання продовольства цивільному населенню», – наголосив Ле Дріан.

Франція також погодилася фінансувати на Донбасі два проекти Міжнародного комітету Червоного Хреста: перший із них – це відновлення і відбудова школи у Красногорівці, другий – відновлення резервуару на водонасосній станції у Попасній, повідомив Ле Дріан.

Очільник МЗС Франції також заявив, що Париж у рамках міжнародних програм з відновлення Донбасу і в рамках двосторонніх французько-українських відносин надаватиме допомогу українцям, які стали жертвами агресії на Донбасі.

У лютому Єврокомісія вирішила виділити 24 мільйони євро гуманітарної допомоги для тих, хто постраждав від війни на Донбасі.

ЄС разом зі своїми державами-членами є найбільшим донором гуманітарної допомоги, швидкої відбудови та розвитку України. Від початку конфлікту в 2014 році надав Україні понад 677 мільйонів євро.