Поліція розслідує загибель працівника під час обвалу даху на металургійному комбінаті у Кривому Розі

Поліція Кривого Рогу на Дніпропетровщині відкрила кримінальне провадження через загибель працівника під час обвалу даху в цеху ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Про це Радіо Свобода в понеділок повідомили в Криворізькій міській поліції.

За даними з поліції, провадження почали за частиною 2 статті 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Справу розслідує Металургійний райвідділ поліції.

Водночас, у ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» у понеділок Радіо Свобода повідомили, що цех, де стався обвал покрівлі, частково працює. Інцидент трапився в одному з відділень цеху, де здійснювався ремонтні роботи, інше відділення працює, пояснили на підприємстві.

Інцидент у конвертерному цеху ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» стався 3 березня близько 9-ї вечора: у цеху стався обвал залізобетонного перекриття покрівлі будівлі розмірами 80 на 30 метрів. Близько 11:15 у неділю рятувальники під завалами знайшли тіло загиблого працівника, за півтори години тіло вдалось вилучити з-під завалів. За попередніми даними, загиблий був працівником підрядної організації, йому було 25 років.

За інформацією «АрселорМіттал Кривий Ріг», залізобетонне перекриття впало через накопичений упродовж останнього тижня на покрівлі будівлі сніг, який перетворився на лід.

У 2017 році в Україні сталось понад 4,3 тисячі нещасних випадків на виробництві ( з них 260 – у металургійній галузі), у тому числі 366 – зі смертельними наслідками.