У Києві ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 перевели на мазут, це не вплине на температуру в квартирах – «Київенерго»

У зв’язку з тимчасовими обмеженнями споживання газу до 6 березня на київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 проведено часткове заміщення природного газу на резервне паливо – мазут.

«Щодоби на двох теплоелектроценралях Києва, які забезпечують теплом 65,7% столичних споживачів, планується використати близько 2 тис. тонн мазуту. Таким чином, добові витрати газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 зменшаться з 7 млн куб. м до 4,3 млн куб. м. Економія газу при цьому складе 10,9 млн куб. м протягом чотирьох діб», – повідомляє прес-служба «Київенерго».

У «Київенерго» наголошують, що тимчасові обмеження використання природного газу не вплинуть на температурний режим теплоносія та гарячої води.

У червні 2017 року Міненерговугілля затвердило обсяги десятиденного запасу мазуту для електростанцій.

Водночас глава Міненерговугілля Ігор Насалик стверджує, що ситуація з постачанням газу складна, але контрольована.

У міністерстві повідомляють про доручення щодо переведення ТЕЦ, які працюють на газу, на резервне паливо – мазут. Однак, зважаючи на ситуацію із зниженням тиску газу в ГТС, Насалик наголошує на необхідності вжити можливих заходів для максимального зменшення його використання.

Як повідомляло Радіо Свобода, в Україні до 7 березня запровадили національний план дій в енергетиці щодо обмеження споживання природного газу. Це сталося після зменшення подачі палива з боку Росії.

Україна 1 березня надіслала ноту ЄС, в якій попередила про відмову Росії виконувати рішення Стокгольмського арбітражу щодо компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту, повідомила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.