Голова Держдуми пообіцяв взяти під контроль ситуацію зі звинуваченнями депутата в домаганнях

Російського депутата, члена фракції ЛДПР Леоніда Слуцького звинувачують у домаганнях

Голова Державної думи Росії В’ячеслав Володін пообіцяв взяти під особистий контроль ситуацію зі звинуваченнями журналістів телеканалу «Дождь» у домаганнях з боку депутата, члена фракції ЛДПР Леоніда Слуцького.

«Вчора я обговорив цю ситуацію з головою думської комісії з питань депутатської етики Отарі Аршба. Він обіцяв мені, що комісія розгляне всі заяви, які надійшли з цієї теми», – сказав Володін «Дождю».

Отарі Аршба, зі свого боку, підтвердив у коментарі телеканалу, що комісія отримала заяву від продюсера телеканалу «Дождь» Дар’ї Жук.

«За процедурою той, на кого скаржаться, повинен надати письмове пояснення. Ми звернулися за таким поясненням. Звичайний термін – два тижні. Але з урахуванням того, що всі перебуває в регіонах, термін може бути продовжений», – сказав Аршба.

22 лютого телеканал «Дождь» повідомив із посиланням на трьох журналісток, які працюють у російському парламенті, про сексуальні домагання до них з боку голови комітету з міжнародних справ Держдуми, депутата від ЛДПР Леоніда Слуцького. Одна зі співрозмовниць «Дождя» пояснила, що не хотіла розголосу, оскільки боїться, що не зможе більше працювати в Держдумі.

Сам Слуцький заперечує звинувачення. У розмові з російським виданням РБК він назвав повідомлення про те, що він домагався журналісток, «маячнею». Лідер ЛДПР Володимир Жириновський пообіцяв перевірити ці повідомлення, наголосивши, що не вважає таку поведінку нормальною.

Водночас заступник голови нижньої палати російського парламенту Ігор Лебедєв заявив, що фракція ЛДПР поставить питання про позбавлення акредитації журналістів телеканалу «Дождь».

1 березня одна з журналісток назвала своє ім'я. Продюсер «Дождя» Дар'я Жук розповіла, що одного разу, коли Слуцького запросили на ефір, він намагався її «силою поцілувати, чіпати» і поводив себе «грубо й настирливо».