Директор ДБР Роман Труба отримав зарплату за понад два місяці розміром 109 587 гривень – #Точно

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба вперше отримав зарплату за понад два місяці роботи розміром загалом 109 587 гривень. Така інформація міститься в Єдиному державному реєстрі і декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

Відповідне повідомлення про суттєві зміни в майновому стані керівника ДБР були внесені на початку лютого 2018 року. Окрім цього, 12 лютого директор Державного бюро розслідувань Роман Труба задекларував дохід розміром 370 600 гривень від відчуження на користь Дарії Москаль нерухомого майна.

Заступники нещодавно призначеного директора ДБР Романа Труби – Ольга Варченко та Олександр Буряк – також отримали першу зарплату в Бюро. Кожен з них задекларував по 100 245 гривень.

Державне бюро розслідувань – новий правоохоронний орган, що покликаний розслідувати злочини високопосадовців, суддів, співробітників Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, екс-президентів та членів уряду, в тому числі корупційні злочини, не підслідні НАБУ.