Поліція: затриману біля суду активістку Femen відпустили, провели профілактичну бесіду

Затриману біля Оболонського райсуду Києва, в якому сьогодні свідчить президент України Петро Порошенко, активістку Femen відпустили, з неї провели профілактичну бесіду. Про це Радіо Свобода повідомили в Оболонському управлінні поліції.

«Вже відпустили, протоколу не складали, провели профілактичну бесіду і все», – повідомила речниця Оболонського управління поліції Оксана Ліщук.

За її словами, активістку Femen перевіряли, в неї під верхнім одягом була спортивна куртка, а на тілі виявили нецензурні написи антидержавного характеру.

Раніше у поліції Києва повідомили, що активістку Femen доставили до управляння поліції для дачі пояснень.

Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, на вході до Оболонського районного суду посилені заходи безпеки, оскільки у справі Віктора Януковича мав свідчити президент України Петро Порошенко.

За даними кореспондентки, особлива увага до жінок-журналісток: якщо чоловіків просять лише показати речі та документи, то жінок просять ще розстібнути пальто.

«Мене тричі попросили зняти пальто жінки-поліцейські при проходженні кількох кордонів з правоохоронців. Декого з моїх колег просили зайти в іншу кімнату та показати чи немає в них на тілі написів», – повідомила журналістка Радіо Свобода Ольга Комарова.

Зараз в суді триває допит Петра Порошенка. Він проводиться у режимі відео-конференції, хоча раніше очікувалося, що Порошенко прибуде на судове засідання.