Тіло студентки, яка стрибнула з мосту Патона у Києві, досі шукають – ДСНС

Люди принесли квіти до головного корпусу університету, де навчалась зникла Мукаддас Насирлаєва, Київ, 19 лютого 2918 року

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій України повідомляють, що пошуки 19-річної дівчини, яка за даними поліції, стрибнула з мосту Патона у Києві 30 січня, досі тривають.

Згідно з повідомленням, водолази почали пошуки 17 лютого, і відтоді обстежили понад 1 квадратний кілометр акваторії Дніпра.

Повідомляється, що пошуки тривають у денні години на глибині, а також візуально – наразі в районі Південного мосту.

19 лютого прокуратура Києва розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом доведення до самогубства 19-річної громадянки Туркменистану Мукаддас Насирлаєвої, студентки медичного університету імені Богомольця у Києві.

За даними прокуратури, 30 січня студентка вийшла з навчального закладу, де навчалась, але додому не повернулась. В ході розслідування встановлено, що дівчина цього дня покінчила життя самогубством, стрибнувши у воду з мосту Патона в Києві.

Як повідомили в університеті, у січня Мукаддас була відрахована через порушення міграційного законодавства – термін дії її візи закінчився 17 грудня 2017 року, до цього часу Насирлаєва не оформила посвідку і не виїхала до Туркменистану, щоб отримати нову візу. В університеті заявили, що не знають, що сталося зі студенткою у день її зникнення, але готові сприяти правоохоронцям у розслідуванні.

На тлі розголосу справи Мукаддас Насирлаєвої Міністерство охорони здоров’я повідомило 20 січня про відсторонення від виконання обов’язків ректора університету імені Богомольця Катерини Амосової. Офіційна причина – непроведений ліцензійний іспит для студентів-стоматологів. Днем раніше на час розслідування справи про зникнення студентки від виконання обов’язків усунули заступника декана по роботі з іноземними студентами Тетяну Тімохіну.