Університет імені Богомольця: ми не знаємо, що сталося зі студенткою Насирлаєвою

У Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця заявляють, що не знають, що сталося зі студенткою університету Мукаддас Насирлаєвою.

«Університет докладає максимум зусиль, щоб сприяти встановленню обставин зникнення Мукаддас 30 січня. Ми не знаємо, що сталося з Мукаддас і де вона зараз», – йдеться в заяві університету, оприлюдненій 19 лютого.

Як повідомляють в університеті, Мукаддас була відрахована через порушення міграційного законодавства, термін дії її візи закінчився 17 грудня 2017 року, до цього часу Насирлаєва не оформила посвідку і не виїхала до Туркменистану, щоб отримати нову візу.

«18 січня медичний університет повідомив про розірвання контракту з Мукаддас Насирлаєвою на підставі порушення студенткою міграційного законодавства, 24 січня їй було вдруге особисто повідомлено про підписання наказу про відрахування з університету, оскільки ситуація не змінилася», – уточнюють в університеті.

В університет імені Богомольця заявляють про намір сприяти правоохоронним органам у розслідуванні зникнення Насирлаєвої.

19 лютого прокуратура Києва розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом доведення 19-річної громадянки Туркменистану до самогубства.

За даними прокуратури, 30 січня студентка вийшла з університету, але додому не повернулась. У ході розслідування встановлено, що дівчина 30 січня 2018 покінчила життя самогубством, стрибнувши у воду з моста Патона в Києві.

У прокуратурі зазначають, що за оприлюдненою у ЗМІ інформацією, на такий вчинок дівчину могли підштовхнути труднощі, які виникли в неї під час навчання в університеті, а також через непорозуміння з його керівництвом.