СБУ: затриманий «екс-заступник міністра спорту» анексованого Криму

На пункті пропуску «Каланчак» на адміністративному кордоні з Кримом затриманий «екс-заступник міністра спорту» анексованого Росією півострова, повідомила Служба безпеки України у Facebook.

За даними слідства, на цій «посаді» колишній український чиновник перебував з квітня 2015 року до травня 2016-го, потім працював у складі робочої групи «із створення державної програми «Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян Росії у Республіці Крим», а останнім часом обіймав посаду «секретаря Регіонального відділення загально-російської громадсько-державної організації «Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту Росії».

«Діяльність цієї структури спрямована на порушення суверенітету та територіальної цілісності України», – заявили в СБУ.

За словами прес-центру Служби безпеки України, її оперативники отримали інформацію, що чоловік планує виїхати з Криму до Херсонської області для вирішення особистих питань.

У СБУ зазначили, що відкрили кримінальне провадження за статтею про «державну зраду».

У відомстві не уточнюють імені затриманого.

Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.