Вища рада правосуддя: суддя Гольник не порушувала вимоги щодо несумісності

Лариса Гольник

Вища рада правосуддя визнала, що немає порушень вимог щодо несумісності з боку судді Октябрського райсуду Полтави Лариси Гольник.

Як повідомляє прес-служба ВРП, у результаті перевірки «не встановлені обставини, які б свідчили про належність судді Гольник до політичної партії чи професійної спілки, виявлення прихильності до них, участь судді у політичних акціях, мітингах, страйках, а тому відсутні підстави для висновку про те, що суддя Гольник порушила вимоги щодо несумісності».

Адвокат, колишній міліціонер Олександр Ковжога у квітні 2017 року звернувся до Вищої ради правосуддя з заявою про порушення суддею Октябрського районного суду Полтави Лариси Гольник вимог щодо несумісності. У заяві стверджувалося, що Гольник займається політичною діяльністю, що прямо заборонено чинним законодавством.

Олександр Ковжога був представником міського голови Полтави Олександра Мамая.

У травні 2014 року до Жовтневого районного суду Полтави надійшла справа міського голови Олександра Мамая. Йшлося про конфлікт інтересів відносно земельних ділянок, які він надав своїй падчерці. Гольник відмовилася винести рішення на користь мера Полтави Олександра Мамая. Резонансна справа набула розголосу через корупційне викриття мера та тиск на Ларису Гольник з боку головуючого суду.