ВРП: дисциплінарні скарги щодо судді Печерського райсуду Києва не пов’язані з Саакашвілі

Міхеїл Саакашвілі

У Вищій раді правосуддя заявляють, що дисциплінарні скарги щодо судді Печерського райсуду Києва Лариси Цокол не пов’язані зі справою лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

Як повідомляє прес-служба ВРП, наразі щодо судді Цокол у раді перебувають дві скарги.
За даними Вищої ради правосуддя, одна скарга щодо неправомірної поведінки Цокол надійшла 11 квітня 2017 року, ще одна скарга надійшла ще 14 березня 2017 року.

У ВРП закликають утриматися від спроб надати діяльності дисциплінарних палат політичного підтексту, а також пов’язувати розгляд цих скарг із справою Саакашвілі.

Раніше низка ЗМІ повідомила, що на суддю Печерського районного суду Києва, яка 11 грудня відмовилася застосувати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту щодо Міхеїла Саакашвілі. Саакашвілі затримали 8 грудня на квартирі одного з його прихильників.

За даними Генпрокуратури, Саакашвілі підозрюють за статтею Кримінального кодексу України про «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності».

5 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Він навів записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це. Політика оголосили в розшук після того, як 5 грудня йому вдалося уникнути затримання.

Саакашвілі назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу.