МЗС: Київ засуджує черговий запуск Північною Кореєю балістичної ракети

Україна рішуче засуджує черговий запуск Північною Кореєю балістичної ракети.

Як йдеться у заяві МЗС, цей запуск засвідчив систематичне ігнорування Пхеньяном резолюцій Ради безпеки ООН і продовження агресивної політики, яка загрожує миру і стабільності не лише у регіональному, але й у світовому вимірах.

У МЗС закликають північнокорейську владу негайно припинити подібні провокації, повністю позбутися ракетної та ядерної програм, а також відновити діалог зі світовою спільнотою заради комплексного вирішення питань безпеки та економічного розвитку.

Північна Корея запустила 15 вересня другу балістичну ракету, що пролетіла над Японією. Ракета впала в Тихий океан після польоту над північним островом Японії Хоккайдо.

Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що ракета пролетіла близько 3700 кілометрів і досягла максимальної висоти 770 кілометрів, це найдовша траєкторія за всю історію пусків КНДР. Пентагон заявив, що ця балістична ракета середнього радіусу дії не становила загрози для Північної Америки чи Гуаму. В Японії пуск ракети призвів до роботи сирен та попереджувальних повідомлень, «це змусило мільйони японців ховатися», заявив міністр оборони США Джеймс Маттіс.

Your browser doesn’t support HTML5

Південна Корея провела ракетні навчання у відповідь на ракетний пуск Північної Кореї (відео)

У липні Пхеньян провів чергове випробування балістичної ракети. Згідно з оцінкою японської влади, після 40 хвилин польоту ракета впала в Японське море.

У вересні влада Північної Кореї заявила про успішне випробування боєголовки з термоядерним зарядом.