ГПУ: 500 тисяч доларів, виведених до США за влади Януковича, надійшли на рахунки Мін’юсту

Вхід до Генеральної прокуратури у Києві

Генеральна прокуратура України повідомляє про надходження на рахунки Міністерства юстиції понад 500 тисяч доларів, виведених у США за часів президента Віктора Януковича і повернутих у співпраці з Міністерством юстиції США.

«Вказані кошти були сплачені представниками колишньої влади за фіктивною угодою про надання послуг», – йдеться у повідомленні на сайті Генпрокуратури.

У відомстві зазначили, що досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває.

Напередодні про повернення цих коштів до України повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко. За його словами, кошти «були розтрачені колишнім керівництвом Мін’юсту часів Януковича та виведені з України шляхом укладення фіктивної угоди про надання послуг з однією з американських фірм».

У квітні генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про завершення процесу переказу конфіскованих коштів колишнього президента України Віктора Януковича і його оточення на рахунки Держказначейства. Рішення про конфіскацію цих коштів ухвалив суд у Краматорську на Донеччині, повідомив тоді Луценко. Адвокати Януковича тоді спростовували повідомлення про конфіскацію, хоч у Генпрокуратурі наполягали, що кошти перераховано на рахунки Держказначейства. Антикорупційні активісти, однак, звертають увагу на те, що цього рішення суду немає в публічному доступі.