Глава МЗС Німеччини та канцлер Австрії розкритикували схвалені Сенатом США нові санкції проти Росії

Зіґмар Ґабріель

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель і канцлер Австрії Крістіан Керн розкритикували схвалення Сенатом США нових санкцій проти Росії. У спільній заяві у четвер Ґабріель і Керн, зокрема, заявили, що американські законодавці, таким чином, лобіюють власні економічні інтереси.

Високопосадовці заявили, що від нових санкцій може постраждати європейський бізнес, залучений у транспортування газу з Росії. На думку Ґабріеля і Керна, ці санкції можуть привести до витіснення поставок російського газу з ринку ЄС та заміну їх газом зі США.

Міністр закордонних справ Німеччини і канцлер Австрії додали, що «енергозабезпечення Європи – це справа самої Європи, а не США».

Сенат США остаточно схвалив законопроект про нові санкції проти Росії, мета яких – покарати Кремль за ймовірне втручання Росії в американські вибори у 2016 році, анексію Криму та підтримку президента Сирії Башара Асада.

Сенатори виступили за доповнення переліку юридичних і фізичних осіб із Росії, щодо яких застосують обмежувальні заходи.

Щоб нові санкції набули чинності, їх іще мають підтримати у Палаті представників, а також повинен підписати президент США Дональд Трамп.