Аваков: у кабінеті члена НАЗК Радецького тривають обшуки у справі про фальшиві документи

Руслан Радецький

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що у кабінеті заступника голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслана Радецького в четвер тривають обшуки в справі про фальсифікацію документів.

«Дійсно, зранку, згідно з рішенням суду, проводяться деякі процесуальні дії по відношенню до члена НАЗК пана Радецького. Іде мова про фальсифікацію документів, і щодо цього відбувається розслідування,» – сказав Аваков.

Він додав, що інших подробиць наразі повідомити не може. У НАЗК теж поки не оприлюднюють офіційної інформації за цим фактом.

У травні в Національній поліції повідомили, що на члена Національного агентства з питань запобігання корупції склали адміністративні протоколи через порушення норм антикорупційного законодавства. Повідомлялося, що протокол склали працівники департаменту захисту економіки Нацполіції за погодженням з Генпрокуратурою.

25 квітня агентство «Українські новини» з посиланням на джерело повідомило, що заступник голови НАЗК Руслан Радецький міг вплинути на відтермінування початку перевірки судді Печерського районного суду Києва Христини Тарасюк, яка у лютому ухвалила рішення про невинуватість Радецького у справі про ймовірне його кермування автомобілем у нетверезому стані.

Згодом Радецький спростував інформацію про те, що міг якось перешкодити початку перевірки декларації судді Христини Тарасюк. За його словами, справу про кермування закрили, бо там не було складу адміністративного порушення.