У Мар’їнці оцінюють руйнування через обстріли, у Василівці запускають насосну станцію – Жебрівський

Павло Жебрівський

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у четвер повідомив про руйнування в житловому секторі Мар’їнки через обстріли бойовиків та про запуск у штатному режимі роботи насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону у Василівці. Про ці факти він написав на сторінці у Facebook.

«Близько сьомої ранку бойовики знову обстріляли Мар’їнку. На цей раз – з Градів-П («Партизан»). Як доповіли мені у Мар’їнській районній військово-цивільній адмінстрації, щонайменше три будинки сильно пошкоджені – на вулицях Тельмана, Матросова та Орджонікідзе. За попередньої інформацією, серед цивільних ніхто не постраждав», – розповів Жебрівський, додавши, що спеціальна комісія складає перелік пошкоджень та визначає розмір допомоги постраждалим.

Крім того, за даними Жебрівського, сьогодні у штатному режимі запустили раніше пошкоджену обстрілами в Ясинуватському районі насосну стнацію.

«Вода пішла на фільтрувальні станції. Спочатку заповнять резервуари, і до вечора вода буде в кранах у людей», – повідомив голова Донецької ВЦА.

Сайти донецьких бойовиків також підтверджують запуск у роботу насосної станції, яка не працювала чотири дні.

Раніше сьогодні у прес-центрі штабу АТО повідомили, що підтримувані Росією бойовики активно обстрілюють останніми днями житлові райони Донбасу. Так, минулої доби через обстріли селища Суха Балка загинув місцевий житель. Всього, за минулу добу, як повідомили українські військові, сепаратисти стріляли понад півсотні разів.

В угрупованні «ДНР» заявили, що минулої доби ЗСУ стріляли 66 разів і що через обстріли напередодні був поранений житель Донецька, а також пошкоджені вісім житлових будинків та будівля інтернату в Донецьку і Горлівці. Луганські бойовики повідомили про 11 випадків порушення режиму тиші українськими військовими.