Балчун: «Укрзалізниця» готова до збільшення пасажиропотоку з країнами Євросоюзу

Керівник компанії «Укрзалізниця» Войцех Балчун заявляє, що українська залізниця готова до збільшення пасажиропотоку з країнами Європейського союзу.

«Укрзалізниця» вітає безвіз! Компанія готова до можливостей, що відкриваються перед українцями. Почали цю роботу задовго до сьогоднішнього історичного дня. Зачотири місяці 2017 роки «Укрзалізниця» перевезла 48,4 тисячі пасажирів у сполученні з країнами Євросоюзу. Це понад у 2 рази більше, ніж за весь 2015 рік (23,8 тисячі). Або в 6 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року (чотири місяці 2016 року – 8,6 тисячі)», – написав він 11 червня на своїй сторінці у Facebook.

Балчун зазначив, що на сьогодні «Укрзалізниця» поєднує Київ із п’ятьма європейськими столицями – Прагою, Братиславою, Будапештом, Варшавою, Бухарестом.

«Стартує потяг Ковель-Холм, а з 15 червня ми запускаємо сполучення Львів-Варна, який пройде також через Івано-Франківськ і Чернівці. Це має зробити зручнішими поїздки наших громадян на пляжі сонячної Болгарії», – додав він.

11 червня набрала чинності візова лібералізація для українців при короткотермінових подорожах до країн ЄС і «шенгену» (до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування). Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» з-поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції. За даними Держприкордонслужби, від початку дії безвізового режиму з ЄС 11 червня правом безвізового в’їзду скористалися майже 1900 українців.