Північна Корея провела чергові ракетні випробування

Випробування північнокорейської балістичної ракети, 28 травня 2017 року

Північна Корея вранці 8 червня провела запуск декількох ракет із пускового майданчика поряд з містом Вонсан на східному узбережжі країни, заявили військові представники Південної Кореї.

За попередніми оцінками, це було випробування протикорабельних ракет. За даними південнокорейських військових, ракети пролетіли близько 200 кілометрів.

За повідомленням, це вже четверте ракетне випробування КНДР за менше ніж п’ять тижнів, проведене попри застереження з боку Ради безпеки ООН і погроз щодо можливих військових дій із боку США.

2 червня Китай, найближчий союзник Північної Кореї, заблокував запровадження Радою безпеки ООН нових жорстких санкцій проти Північної Кореї, які пропонували США. Проте Рада безпеки одностайно схвалила внесення до санкційного списку понад десяти осіб і чотирьох організацій, пов'язаних із ядерними і ракетними програмами Північної Кореї.

Організація Об’єднаних Націй заборонила ядерну програму і ракетні випробування, однак Пхеньян заявив, що вони необхідні для протидії агресії США. Від початку року КНДР провела два ядерні випробування і десятки пробних запусків ракет.

Президент США Дональд Трамп у травні назвав Північну Корею «великою проблемою», яку він пообіцяв вирішити.