Оліфер: у Мінську домовилися про оплату частини боргу ОРЛО за воду

У Мінську економічна підгрупа Тристоронньої контактної групи домовилася про оплату частини боргу за спожиту в окремих районах Луганської області воду, повідомляє речник представника України в контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Як наголосила Оліфер на своїй сторінці в Facebook за підсумками засідання в Мінську, «незважаючи на великий борг, Попаснянський водоканал продовжує постачати воду на непідконтрольну Україні частину Луганської області».

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, протягом тривалого часу комунальне підприємство «Попаснянський районний водоканал» забезпечував водою споживачів непідконтрольної Україні території, не отримуючи жодної компенсації за споживання. За цей час у підприємства накопичилася заборгованість, зокрема за електроенергію.

У квітні деякі політики припускали можливість від’єднання окупованої частини Донбасу від водопостачання через заборгованість. Водночас, за словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака, про відключення води не йдеться – з гуманітарних міркувань. Згідно із міжнародними угодами, сторони конфлікту повинні робити все можливе для забезпечення першочергових потреб людей, до яких належить також постачання води.