Прокуратура: розпочате розслідування за фактом спалаху ботулізму в Україні

Прокуратура Кіровоградської області заявляє про розпочате розслідування за фактом спалаху ботулізму в Україні.

Як повідомляє прес-служба відомства, розслідування розпочато за статтею 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Правоохоронці встановили, що рибна продукція одного із підприємств міста Світловодськ (Кіровоградська область), ймовірно, стала причиною захворювання декількох людей на ботулізм на Київщині й Херсонщині.

У прокуратурі заявляють, що нині припинили реалізацію цієї продукції, її виробництво тимчасово зупинили до з’ясування обставин, а органи контролю відібрализразки для лабораторних досліджень.

Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії.

Минулого тижня Держпродспоживслужба повідомила про зареєстровані 4 випадки захворювання на ботулізм у Києві, у тому числі один з летальним результатом через вживання в’яленої риби, купленої в супермаркеті. У Києві з 29 травня запровадили тимчасову заборону на продаж в’яленої риби.

Крім того, минулого тижня у Херсоні був лабораторно підтверджений випадок ботулізму.

Ботулізм – це гостра інфекційна хвороба зараз зустрічається рідко, але може мати летальні наслідки. Її збудником є бактерії, які містяться у їжі та виділяють токсини, що призводять до нервового паралічу.