МВС: суди арештували 11 податківців, затриманих у рамках спецоперації силовиків

Спецоперація ГПУ та МВС. Фото зі сторінки Арсена Авакова у Facebook

У Міністерстві внутрішніх справ заявляють, що суди обрали для 11 податківців часів президентства Віктора Януковича запобіжні заходи у формі тримання під вартою з можливістю внесення застави від 3 до 150 мільйонів гривень. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив речник відомства Артем Шевченко.

«Майже повні результати судових ухвал про обрання запобіжних заходів у справі «податківців Клименка: 11 підозрюваних – тримання під вартою із можливістю внести застави від 3 до 150 мільйонів гривень (найбільша сума); 7 підозрюваних – звільнені із зали суду із носінням електронного браслету із заставами від 990 тисяч до 15 мільйонів гривень;4 підозрюваних – звільнені під особисте зобов’язання», – написав він.

За даними Шевченка, щодо ще одного підозрюваного триває судовий розгляд, слідство просить утримання під вартою або 10 мільйонів гривень застави.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вранці 26 травня повідомив, що заарештовані сім податківців з 25 осіб, затриманих у рамках антикорупційної операції.

Вранці 24 травня головний військовий прокурор і міністр внутрішніх справ України заявили про викриття мережі ухилення від сплати податків, заснованої податківцями в час правління екс-президента Віктора Януковича. Як повідомили Анатолій Матіос і Арсен Аваков, були проведені понад 450 обшуків у 15 областях і затримані 25 екс-керівників податкових органів у справі про завдання державі збитків у 97 мільярдів гривень. За словами силовиків, затриманих авіатранспортом доправляли до Києва, де Печерський райсуд має обрати їм запобіжний захід. Провадження відкрили за статтями участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем.