Аваков: на сьогодні арештовані сім податківців часів Януковича

Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляє, що на сьогодні заарештовані сім податківців часів президентства Віктора Януковича. Вони були серед 25 осіб, затриманих у рамках антикорупційної операції Головної військової прокуратури в Нацполіції 24 травня.

Під час години запитань до уряду у Верховній Раді Аваков повідомив, що загальна сума застави, визначена за затриманих колишніх високопоставлених податківців, становить близько 350 мільйонів гривень.

«Стосовно кількох людей, щодо яких за рішенням суду ухвалене особисте зобов’язання і незначні застави, ми з прокуратурою подаватимемо апеляцію», – заявив Аваков.

Вранці 24 травня головний військовий прокурор і міністр внутрішніх справ України заявили про викриття мережі ухилення від сплати податків, заснованої податківцями в час правління екс-президента Віктора Януковича. Як повідомили Анатолій Матіос і Арсен Аваков, були проведені понад 450 обшуків у 15 областях і затримані 25 екс-керівників податкових органів у справі про завдання державі збитків у 97 мільярдів гривень. За словами силовиків, затриманих авіатранспортом доправляли до Києва, де Печерський райсуд має обрати їм запобіжний захід. Провадження відкрили за статтями участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем.