У Британії затримали шосту особу через вибух у Манчестері

Імпровізований меморіал пам’яті загиблих під охороною поліції, Манчестер, 24 травня 2017 року

У Великій Британії поліція повідомила про затримання вже шостої особи у зв’язку з вибухом у місті Манчестері в понеділок, унаслідок якого загинули 22 людини.

Цього разу йдеться про жінку, її затримали у Блеклі, місцевості на північ від центру Манчестера, повідомила поліція регіону Великий Манчестер.

Як заявляв раніше в середу начальник поліції регіону Іян Гопкінз, «цілком ясно, що розслідування стосується мережі» ймовірних нападників, а не нападника-одинака.

Смертника, який влаштував вибух, ідентифікували як 22-річного уродженця Британії, лівійця за походженням Салмана Абеді. Серед п’яти затриманих раніше у Британії – його старший брат Ісмаел. А у столиці Лівії Тріполі затримали його батька Рамадана і молодшого брата Гашема – останнього, за даними засобів інформації, за підозрою у зв’язках із екстремістським угрупованням «Ісламська держава».

Саме це угруповання взяло на себе відповідальність за вибух, влаштований у Манчестері у Великій Британії в понеділок пізно ввечері в концертному залі після поп-концерту, заявивши, що він був спрямований проти «хрестоносців» і що його здійснив «один із воїнів халіфату» – це формулювання, однак, не дає знати рівня пов’язаності нападника з угрупованням.

Унаслідок вибуху загинули 22 людини, поранені ще 59. Серед жертв і поранених – багато молоді й підлітків чи дітей. Влада Британії підвищила рівень терористичної загрози у країні до найвищого можливого з п’яти – «критичного».