Великобританія підвищила рівень терористичної загрози до «критичного» рівня»

Патруль військової поліції у центрі Манчестера, 23 травня 2017 року

Влада Великобританії пізно ввечері 23 травня оголосила про підвищення рівня терористичної загрози в країні до максимального – «критичного» рівня через можливу «неминучу» нову атаку.

«Це означає, що їхня (силовиків – ред.) оцінка полягає не лише в тому, що напад залишається досить ймовірним, але і в тому, що атака може бути неминучою», ­– сказала прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей в телезверненні зі свого офісу на Даунінґ-стріт.

За її словами, озброєні поліцейські, що охороняють ключові об’єкти, будуть замінені військовослужбовцями.

«Ви також можете побачити військовий персонал, розгорнутий на певних заходах, таких як концерти і спортивні матчі», – додала Мей.

Начальник поліції Манчестера Ієн Гопкінс підтвердив, що ім’я підозрюваного нападника 22-річного Салмана Абеді, який, згідно з повідомленнями, загинув в результаті нападу. Абеді народився і виріс у Великобританії, співробітники служби безпеки кажуть, що батьки його були з Лівії.

Поліція провела рейд на кількох об’єктах у Манчестері. Повідомляється про затримання одного 23-річного чоловіка.

Вибух на території «Манчестер Арени» в однойменному британському місті прогримів в ніч на 23 травня. Це сталося після концерту американської поп-зірки Аріани Гранде. Унаслідок вибуху 22 людини загинули, ще 59 поранені. Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за вибух.