У Черкасах суд взяв під варту підозрюваного в організації викрадення і вбивства журналіста Сергієнка

Судове засідання у Черкасах, 17 травня 2017 року

У Черкасах Придніпровський районний суд обрав запобіжних захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів без можливості внесення застави для Вадима Мельника, якого підозрюють в організації викрадення і вбивства у 2014 році черкаського журналіста Василя Сергієнка.

На думку правоохоронців, це найбільш обґрунтований запобіжний захід, оскільки підозрюваний упродовж тривалого часу переховувався від слідства – у розшуку він перебував із 10 грудня 2015 року.

Сам підозрюваний Вадим Мельник заявив, що не знав про розшук.

«Я проживав вдома і з’являвся на роботі за потреби. Як я міг бути в розшуку, якщо я був вдома? Минулого року отримав біометричний паспорт, здавав відбитки пальців. Я працював на дачі і там десятки сусідів, які могли мене бачити. Я сина возив до школи, а дружину – за покупками», – сказав Мельник.

Адвокат підозрюваного наполягав на тому, що підозра необґрунтована. Також він переконував суд, що для його підзахисного варто застосувати нічний домашній арешт із носінням електронного засобу контролю.

16 травня в Нацполіції заявили про затримання в Києві підозрюваного в організації викрадення і вбивства журналіста Василя Сергієнка.

11 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання у Київській області підозрюваного у скоєнні вбивства Сергієнка.

4 квітня 2014 року журналіста викрали зі власного подвір’я у Корсунь-Шевченківському Черкаської області, а наступного дня знайшли закатованим у замаскованій ямі зі сміттям у Виграївському лісі.

Василеві Сергієнку було 58 років, у Корсунь-Шевченківському в нього залишилася мати, доглядати яку за кілька років до вбивства він і приїхав із Запоріжжя. Йому посмертно присвоєне звання Герой України.

Вбивство розслідують за статтею «викрадення людини та умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб».