«Київводоканал»: причини підвищення тарифів на холодну воду – подорожчання складових тарифу

У компанії «Київводоканал» заявляють, що основними причинами підвищення тарифів на холодну воду та водовідведення є подорожчання основних складових тарифу.

Як повідомляє прес-служба компанії, з серпня минулого року на 146% зросла вартість реагентів, що використовуються «Київводоканалом» для підготовки питної води та очищення стоків, паливно-мастильні матеріали, необхідні для роботи техніки, подорожчали на 27%, а розмір сплачуваних підприємством податків і зборів зріс на 94%.

У «Київводоканалі» також додають, що ще одна складова тарифу – оплата праці співробітників, за 9 місяців середня зарплата в Києві зросла на 19%.

Для споживачів низки водоканалів України з 12 травня набули чинності нові тарифи на холодну воду та водовідведення, встановлені постановами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). У Києві тепер тариф за постачання холодної води та водовідведення становитиме 15,79 гривні за кубометр води, раніше тариф був 13,77 гривні.