Поліція заявляє про затримання організатора викрадення і вбивства журналіста Сергієнка

Сергій Князєв

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявляє про затримання в Києві організатора викрадення і вбивства у 2014 році черкаського журналіста Василя Сергієнка.

«Сьогодні, 16 травня, організатора вбивства черкаського журналіста Василя Сергієнка було затримано у столиці працівниками карного розшуку поліції Києва та Черкаської області. Співробітники поліції діяли професійно та оперативно – зловмисник навіть не встиг вчинити опір», – цитує голову Нацполіції сайт Міністерства внутрішніх справ України.

Для проведення подальших слідчих дій 47-річного затриманого уродженця Вінниччини доправили до Головного управління Національної поліції України в Черкаській області. Поліція перевіряє його на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень і встановлює мотив і причини його дій, йдеться в повідомленні. Тривають слідчі дії.

11 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання у Київській області підозрюваного у скоєнні вбивства Сергієнка.

4 квітня 2014 року журналіста викрали із власного подвір’я у Корсунь-Шевченківському Черкаської області, а наступного дня знайшли закатованим у замаскованій ямі зі сміттям у Виграївському лісі.

Василеві Сергієнку було 58 років, у Корсунь-Шевченківському у нього залишилася мати, доглядати яку за кілька років до вбивства він і приїхав із Запоріжжя. Йому посмертно присвоєно звання Герой України.

Вбивство розслідують за статтею «викрадення людини та умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб».