У Кремлі нагадали про принцип взаємності, коментуючи нові санкції Києва

Дмитро Песков натякає на відповідь Росії

Речник президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи нові санкції України щодо російських і проросійських фізичних і юридичних осіб, зокрема російських соцмереж та інтернет-сервісів, заявив, що в Росії «не забувають про принцип взаємності».

Водночас він додав, що не готовий сказати, які саме заходи Москва може вжити у відповідь.

При цьому щодо можливих санкцій Росії проти українських інтернет-ресурсів Пєсков сказав: «В Україні не так багато якихось потужних інформаційних ресурсів, які користуються популярністю в російськомовному просторі».

Раніше у вівторок стало відомо, що президент України Петро Порошенко підписав у понеділок указ про запровадження оновлених санкцій щодо фізичних і юридичних осіб із Росії та їхніх українських підрозділів, із окупованого Криму і окупованої частини українського Донбасу в зв’язку з агресією Росії проти України і підтримки нею сепаратизму на українських територіях. До розширеного порівняно з попередніми переліку підсанкційних – нині в ньому понад 450 компаній і понад 1200 осіб – потрапили, зокрема, деякі російські інтернет-сервіси й соціальні мережі, такі, як «Яндекс», «Мейл.ру», «ВКонтакте» чи «Однокласники». Компанії, що потраплять під санкції після набуття ними чинності, а також Росія розкритикували це рішення.