Німеччина: розвідка очікує нових кібератак перед виборами

Голова внутрішньої розвідки Німеччини Ганс-Ґеорґ Маассен

Німецька внутрішня розвідка очікує нових кібератак проти німецьких політиків і чиновників перед загальними виборами, які у цій країні відбудуться у вересні.

«Ми очікуємо нових кібератак, ми уважно стежимо за загрозами», – заявив 4 травня голова внутрішньої розвідки Німеччини Ганс-Ґеорґ Маассен.

За його словами, спецслужба змогла виявити і унеможливити повторення фішингових атак (виманювання даних) проти Християнсько-демократичного союзу, лідером якої є канцлер Німеччини Анґела Меркель.

Ганс-Ґеорґ Маассен зазначив, що німецькі чиновники уважно стежать за можливими кібератаками після повідомлень американських спецслужб про викрадення документів Національного комітету Демократичної партії США, що мало вплив на вибори у 2016 році.

У грудні минулого року Маассен заявляв, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію у німецькому суспільству, посиливши кампанію щодо пропаганди, дезінформації та кібератак перед федеральними виборами у Німеччині.

У січні спецслужби США оприлюднили звіт про те, що, за їхніми оцінками, президент Росії Володимир Путін наказав здійснити «кампанію впливу» з метою підірвати довіру до виборчої системи США і дискредитувати суперницю Дональда Трампа Гілларі Клінтон.

Також п’ять різних комітетів Конгресу проводять пов’язані з Росією розслідування.

Президент США Дональд Трамп та представники Кремля називають скандали навколо можливих контактів представників теперішньої американської влади з Москвою «полюванням на відьом».