«Залізний трон» експонуватимуть у краєзнавчому музеї Запоріжжя

«Залізний трон» вставлений у холі музею і буде доступний для всіх відвідувачів установи

Запорізький підприємець і учасник АТО Валерій Прозапас, що придбав з волонтерського аукціону виготовлену зі зброї та розірваних снарядів копію трону з популярного серіалу «Гра престолів» – «Залізний трон» передав його на постійне зберігання до Запорізького обласного краєзнавчого музею.

«Одразу як він став моїм, я сказав, що його передам до якогось з музеїв Запоріжжя. Обирав між музеєм запорізького козацтва та краєзнавчим. У музеї запорізького козацтва і так багато експонатів, тому вирішив відати до краєзнавчого і присвятити це до Дня добровольців. Я вважаю, що такий символ не буде зайвим. Для мене особисто цей трон – це символ спротиву, незламної волі до перемоги. Передаю на постійне зберігання за умови, якщо буде якась пропозиція виставити трон на деякий час інших містах України, щоб така можливість була надана. Було б круто, якби його показали у Києві чи Дніпрі», – розповів власник «трону» Валерій Прозапас.

«Залізний трон» вставлений у холі музею і буде доступний для всіх відвідувачів установи.

«Сьогодні завезли його, поставили. Буде стояти у холі музею, бо неможливо його підняти його на поверх, де в нас експозиція, присвячена АТО. Передали на постійне зберігання до музею, буде в нас як музейний експонат. Він буде у вільному доступі у холі У будь-який день, окрім музейних вихідних, можна буде прийти, сфотографуватися і побачити його вживу», – каже директор Запорізького обласного краєзнавчого музею Михайло Мордовской.

21 листопада минулого року «трон» був проданий з волонтерського аукціону за 150 тисяч гривень. Усі кошти від його отримані були спрямовані на потреби військових.

Your browser doesn’t support HTML5

«Гра престолів» на передовій

Раніше «Залізний трон» вже виставлявся волонтерами в центрі Запоріжжя. З 19 по 21 листопада він стояв на площі біля Запорізької ОДА, де всі охочі могли сфотографуватися з ним.

Your browser doesn’t support HTML5

«Треба ставити конкретні цілі й об’єднуватися для їх досягнення» – доброволець Валерій Прозапас (відео)