Влада ухвалила рішення про націоналізацію «Приватбанку» – Гулей

Голова Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей у неділю ввечері повідомив, що влада ухвалила рішення про націоналізацію найбільшого в Україні банку ПАТ «Приватбанк». Про це Гулей повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Прийнято рішення про націоналізацію «Приватбанку». Брифінг міністра фінансів завтра вранці», – написав Гулей, не вказавши деталей про час, місце і учасників зустрічі, на якій було ухвалене відповідне ухвалення.

18 грудня у ЗМІ з’явилася інформація про те, що в Адміністрації президента і в уряді розглядають можливість проведення у неділю наради щодо націоналізації банку, одним із найбільших акціонерів якого є Ігор Коломойський. Жодного офіційного підтвердження з президентської канцелярії чи Кабміну стосовно такої зустрічі не було. Раніше у самому «Приватбанку» чутки про можливу націоналізацію спростовували.

Інформація про можливу націоналізацію спричинила паніку серед клієнтів «Приватбанку», які почали масово знімати кошти зі своїх рахунків. Приблизно 50% громадян України використовують платіжні системи «Приватбанку», кожен третій є вкладником цього банку чи користувачем кредиту.