Тимошенко: фракція проведе розмову з Савченко через її дії

Надія Савченко, Юлія Тимошенко (архівне фото)

На засіданні фракції «Батьківщина» відбудеться розмова з народним депутатом Надією Савченко, членом цієї фракції, щодо її дій, повідомила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Коментуючи повідомлення про зустріч Савченко у Мінську з лідерами угруповань «ДНР» і «ЛНР», Тимошенко сказала, що вона не координує свої дії з партією «Батьківщина».

Вона нагадала, що Савченко заявила про формування своєї партії.

«Ви добре знаєте, що Надія Савченко заявила про створення свого власного політичного проекту, і тому вона не координує свою діяльність з партією «Батьківщина», вона не узгоджує будь-які свої дії. І тому партія «Батьківщина» за ці дії не несе політичної діяльності», – сказала Тимошенко. Вона повторила заяву своєї політичної сили про те, що «Батьківщина» «не підтримує жодних переговорів із терористами».

Як повідомляли українські ЗМІ, Савченко 7 грудня таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з керівниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

Савченко наразі не коментувала повідомлень про цю зустріч. 12 грудня вона має зробити заяву з цього приводу.

Тим часом, Плотницький підтвердив, що разом із Захарченком зустрічався із Савченко в Мінську. За його словами, на зустрічі йшлося про обмін полоненими за формулою «всіх на всіх», передає російське видання «РИА Новости». «Це треба сприймати правильно, потрібно розуміти, що весь цей процес іде в рамках мінських переговорів», – заявив Плотницький.