Луценко: найближчим часом Азарову можуть висунути підозру в держзраді

Микола Азаров

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключає, що підозру в державній зраді і посяганні на зміну територіального й державного устрою країни найближчим часом можуть оголосити колишньому прем’єрові Миколі Азарову.

Про це Луценко повідомив біля приміщення Святошинського районного суду, де 28 листопада проходить допит екс-президента Віктора Януковича в режимі відеозв’язку. Під час цього засідання Луценко оголосив Януковичу підозру про держзраду.

За словами генпрокурора, у заявах Азарова є ознаки порушення статей 110 і 111 про зміну територіального і державного устрою України. «Тому я не виключаю, що найближчим часом з'явиться підозра ще й екс-прем'єр-міністру України громадянину Азарову. Ми оголосимо підозру і вручимо її по останніх відомих місцях перебування, проживання або роботи або його захисникам», – сказав Луценко.

Екс-голова українського уряду Микола Азаров, який втік до Росії, заявив про проведення 27 листопада, за його словами, «з’їзду політичних мігрантів та політв’язнів України».

За повідомленням російських ЗМІ, делегати цього заходу визнали входження Криму до складу Росії, а також запропонували організувати Україну за конфедеративним принципом.

У жовтні 2016 року в Генпрокуратурі заявили, що Росія тричі відмовила Україні в екстрадиції екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова. Миколу Азарова в Україні звинувачують у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.