Через підпал автомобіля лідера «Автомайдану» Одеси поліція відкрила кримінальну справу 

Поліція відкрила кримінальну справу за фактом підпалу автомобіля лідера одеського «Автомайдану» Євгена Резвушкіна. Про це повідомили у прес-службі управління поліції в Одеській області. За даними правоохоронців, відповідна стаття передбачає позбавлення волі на термін від трьох до десяти років.

Повідомляється, що інцидент стався в п’ятницю близько сьомої години вечора поблизу офісу «Автомайдану» на вулиці Балківській в Одесі.

Машину марки «Mitsubishi Pajero» зловмисники закидали коктейлями Молотова. Попри оперативне прибуття пожежників, автомобіль згорів практично повністю. Ніхто з людей не постраждав.

Одного підозрюваного патрульні поліцейські затримали. Ним виявився 31-річний житель однієї з сусідніх з Одеською областей. У райвідділі затриманий пояснив, що автомобіль пошкодив через українську символіку на транспортному засобі, оскільки йому «набридла політична ситуація в Україні». Для цього чоловік заздалегідь підготував суміш з бензину та розчину для розпалювання мангалу, на велосипеді під'їхав до автомобіля, вилив рідину на лобове скло і підпалив.

Євген Резвушкін в коментарі Радіо Свобода сказав, що на момент підпалу автомобіля був в офісі. Він пов’язує цей напад з «патріотичною діяльністю» громадської організації, яку очолює.

Взимку 2015 року офіс «Автомайдану» на вулиці Великій Арнаутській в Одесі постраждав від потужного вибуху. Тоді було також пошкоджено квартири в цьому житловому будинку. Правоохоронці кваліфікували вибух за статтею про теракт.