Світові ринки і долар продовжили падіння через новину про перемогу Трампа

Світові фондові ринки і американський долар продовжили падіння після новини про перемогу на виборах президента США кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

Інвестори побоюються, що несподівана перемога Трампа може призвести до глобального економічного і торговельного сум’яття і багатьох років політики непередбачуваності.

Курс долара до євро і єни впав на 1,3%. Ціни на нафту впали більш ніж на чотири відсотки до 43,17 долара за барель.

Через обіцянку Трампа побудувати «гарну стіну» між Сполученими Штатами і Мексикою, якщо він переможе на президентських виборах, мексиканський песо на тлі новини про перемогу республіканця впав до рекордно низького рівня щодо долара.

Дональд Трамп: Життя в бізнесі та ТБ у фотографіях

Більшість ринків ставили на перемогу Клінтон над Трампом, оскільки інвестори розглядають її політику переважно як продовження політики президента Барака Обами.

За підсумками виборів у США кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп набрав майже 290 голосів вибірників і стає 45-м президентом країни. Для перемоги на виборах одному з кандидатів достатньо мати 270 представників у цій колегії. Таким чином, республіканці здобули перемогу і на виборах президента, і в обох палатах Конгресу. Республіканська партія зберігає контроль над Сенатом США.

Після оголошення результатів виборів Трамп пообіцяв «поводитися справедливо і рівноправно щодо всіх країн». «Ми шукатимемо діалогу і партнерства, а не конфліктів», – наголосив Трамп щодо своїх орієнтирів у зовнішній політиці.

Фотогалерея: голосування в США