Конкурс із повторної приватизації ОПЗ відбудеться 14 грудня – Фонд держмайна

Конкурс із повторної приватизації 99,6% акцій Одеського припортового заводу відбудеться 14 грудня, повідомила прес-служба Фонду державного майна України. Згідно з повідомленням, інвестори зможуть подавати заявки на участь в аукціоні до 29 листопада при сплаті завдатку чи банківської гарантії на суму 258 мільйонів гривень.

19 жовтня Кабінет міністрів України затвердив умови проведення повторного конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу. За рішенням уряду, стартову ціну ОПЗ знизили до 5,16 мільярда гривень, термін приватизації продовжено до 7 січня 2017 року. Голова ФДМУ Ігор Білоус тоді заявляв про 5 учасників, які мають інтерес до ОПЗ.

Вперше рішення про приватизацію припортового заводу ухвалили у 1993 році а перші торги відбулися 2009-го, проте завод досі перебуває в державній власності.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, а також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.