Голова ДФС Насіров задекларував понад мільйон доларів готівкою

Роман Насіров, голова Державної фіскальної служби

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров подав електронну декларацію за 2015 рік, вказавши в ній 18 орендованих земельних ділянок та 1 мільйон 160 тисяч доларів, 450 тисяч євро, понад 4 мільйони гривень готівкою. Такі дані розміщені на сайті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Згідно з документом, Насіров володіє чотирма земельними ділянками у Чернігові та Чернігівській області, ще 18 земельних ділянок в Чернігівській області орендує.

У власності його дружини Катерини Глімбовської є дві земельні ділянки площею 502 та 450 квадратних метрів у Козині Київської області, житловий будинок у Козині площею 414,6 квадратних метра. Також дружина володіє квартирою в Києві площею 157,3 квадратних метра.

Також у спільній власності з дружиною у Насірова задекларовані ще один будинок у Віті Поштовій Київської області площею 199,7 кв. м. та земельна ділянка площею 450 кв. м у Козині.

Також, згідно з декларацією, у подружжя Насірових є годинники відомих марок, ювелірні вироби, шкіряні сумки, шуби, картини, антикварні речі, ікони, колекції вин, монет тощо.

На банківських рахунках голова ДФС має 1,677 мільйона гривень, дружина – 2,884 мільйона гривень. Дружина Насірова також задекларувала готівкою 320 тисяч доларів, 240 тисяч євро, 3,1 мільйона гривень.

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що станом на 00:50 30 жовтня в системі електронного декларування зареєстрували 112419 документів.

Подати декларацію посадовим особам першого етапу декларування потрібно до 24:00 30 жовтня 2016 року.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники.