Рада хоче штрафувати за вживання алкоголю військовозобов’язаними під час зборів

Верховна Рада має намір ввести штраф у розмірі до 2,5 тисячі гривень за розпивання алкогольних напоїв військовозобов’язаними та резервістами під час проходження зборів. За ухвалення за основу законопроекту № 5112 проголосували 236 депутатів за мінімально необхідних 226.

Відповідно до законопроекту, штраф від 70 до 145 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 190 – 2 465 гривень) або арешт з утриманням на гауптвахті до 7 діб мають бути передбачені для військовослужбовців і резервістів за розпивання алкогольних напоїв, появу на території військової частини або виконання обов’язків у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Також штраф (від 70 до 145 неоподатковуваних мінімумів) або арешт з утриманням на гауптвахті на строк до семи діб має передбачається за самовільне залишення частини або місця служби військовозобов’язаними та резервістами.

Як повідомляв Радіо Свобода прокурор Головної військової прокуратури Василь Голуб, командири військових частин і військові прокурори протягом 2015 року спрямували до судів 7800 протоколів про вживання алкоголю військовими під час виконання службових обов’язків або на території військової частини, а у 2016 році – станом на квітень 170 протоколів.