Росія почала масштабні військові навчання у Сибіру

Військові навчання «Кавказ-2016» (ілюстраційне фото)

У Центральному військовому окрузі Росії почалися масштабні військові навчання. Як повідомив речник командувача округу Ярослав Рощупкін, по тривозі підняли понад 20 тисяч військовослужбовців, розквартированих у західному і південному Сибіру.

У перевірці, яка триватиме п’ять діб, беруть участь мотострілецькі, танкові, артилерійські підрозділи, екіпажі авіабази «Толмачово», дивізіони зенітних ракетних комплексів С-300 і С-400, загони спеціального призначення.

Минулої суботи в Єгипті почалися спільні російсько-єгипетські антитерористичні навчання «Захисники дружби-2016». У ході маневрів планується одночасна висадка близько 300 десантників.

У першій половині вересня в російській армії пройшли стратегічні командно-штабні навчання «Кавказ-2016», в яких брали участь понад 12 тисяч військовослужбовців. Навчання розпочалися через п’ять днів після масштабної перевірки боєготовності військ Південного військового округу.

25 серпня президент Росії Володимир Путін оголосив раптову перевірку боєготовності збройних сил країни. Вона торкнулася Південного, Західного і Центрального військових округів, а також Північного флоту, Військово-космічних сил і Повітряно-десантних військ.

Після анексії Криму і початку конфлікту на сході України в 2014 році Росія провела велику кількість раптових армійських перевірок і військових навчань. Країни Заходу неодноразово висловлювали занепокоєння в зв’язку з цим, а в Києві відзначали загострення ситуації в Донбасі.