Парубій: немає підстав для повернення делегації Росії до ПАРЄ

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає, що немає жодних підстав для повноправного повернення делегації Росії до роботи в Парламентській асамблеї Ради Європи. Про Парубій заявив 19 вересня на засіданні комітету ПАРЄ з питань науки, освіти, культури і ЗМІ, яке відбувається в Києві.

«За останні два роки жоден пункт жодної з резолюцій, які ухвалювала Парламентська асамблея Ради Європи, Росією не було виконано. Коли я чую голоси про те, що пора і час повернути делегацію Росії до повноцінної роботи в Парламентській асамблеї, у мене виникає питання, які підстави для цього є і які кроки зробила Росія, щоб повернутися в коло держав, для яких права людини, гідність держав є найвищою цінністю», – сказав Парубій і додав, що «спроби загравати з агресором тільки заохочують його агресивні дії».

Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року – після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі. Чи приймати російську делегацію, яка представлятиме обрану 18 вересня нову Державну думу, в ПАРЄ вирішуватимуть на початку 2017 року, коли отримають заявку від Росії.