Порошенко доручив Луценку взяти розслідування щодо «Інтера» під особистий контроль

Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня, під особистий контроль.

«Я доручив генеральному прокурору взяти розслідування під особистий контроль, бо залишається багато запитань», – сказав Порошенко на нараді з керівниками силових відомств, повідомляє прес-служба президента.

Він також доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову докласти максимальних зусиль для забезпечення правопорядку на вулицях Києва і в цілому в Україні.

«Неприпустимо, щоб хтось вривався (до будівель), підпалював – я впевнений в тому, що це не має жодного стосунку до патріотів. Сьогодні це не менш, або навіть більше шкодить Україні, ніж будь-які контакти з провокаторами», – сказав Порошенко.

Президент наголосив, що силові відомства не повинні допустити ескалації насильства, а дії того чи іншого засобу масової інформації мають оцінюватися в рамках закону.

«Разом з тим є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб», – зазначив він.

Вчора на вулиці Щусєва сталася пожежа в будівлі компанії, яка, серед іншого, виробляла програму «Подробиці» для телеканалу «Інтер».

У поліції Києва повідомили, що група осіб, приблизно 20 осіб, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини, згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, димову шашку, почалася пожежа. За даними силовиків, за медичною допомогою звернулися сім людей. Інцидент розслідують за статтями «хуліганство» і «умисне знищення або пошкодження майна» Кримінального кодексу України.

Згодом телеканал «Інтер» заявив, що в результаті пожежі повністю згоріла студія програми «Подробиці», а також постраждали деякі співробітники.

Inter Media Group, до складу якої входить телеканал «Інтер», вимагає провести об’єктивне розслідування обставин пожежі, а також звертається до президента України з закликом втрутитися в ситуацію з метою «відновлення законності і захисту від протиправних дій».

У ДСНС повідомили, що внаслідок пожежі загиблих чи травмованих не було.

Сьогодні біля телеканалу «Інтер» протестують, кілька ветеранських організацій заявили про початок акції з безстрокового блокування телеканалу.

Центральний офіс телеканалу «Інтер», 5 вересня 2016 року

Телеканал «Інтер» уже неодноразово пікетували, зокрема у лютому через інцидент з лайкою в прямому ефірі продюсера програми «Подробности недели» росіянки Марії Столярової, яку згодом звинуватили в симпатизуванні бойовикам на Донбасі і депортували з країни.

У серпні в інтернеті оприлюднили архів листування співробітниці «міністерства державної безпеки» угруповання «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. Із його вмісту випливає, що низка українських телеканалів, зокрема «Інтер», узгоджували тексти своїх сюжетів із представниками підтримуваного Росією збройного сепаратистського угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним. СБУ перевіряє оприлюднене в інтернеті листування.

Центральний офіс телеканалу «Інтер», 5 вересня 2016 року